Børnehuset Fladhøj

ST Skoleinventar har leveret inventar til børneinstitution. 

Tjek løsningen med køkken, pusleborde og andet inventar.

Arkitekt: ST Skoleinventar A/S

Entreprenør: ST Skoleinventar A/S

År: 2019

Læs artiklen

De rette omgivelser skaber gode læringsmiljøer i Børnehuset Fladhøj

Søndag 1. september 2019 blev det nybyggede Børnehuset Fladhøj indviet. Efter en spændende byggeproces er dørene og mulighederne nu åbne for at skabe masser af fantastiske oplevelser og læringsmiljøer for både voksne og børn.

Med i planlægningen og hele projektet var daginstitutionsleder Bodil Thye blandt andre. Hun var med helt nede i de mindste detaljer om valg af blandt andet inventar:

- Vi har lavet listen med ønsker til hele projektet meget tidligt, og det er jo altid lidt svært, men vi er kommet godt i mål. Der er ikke noget, vi har fortrudt og sagt ’Det skulle vi aldrig have gjort’, fortæller hun og fortsætter:

- Udover mine egne erfaringer med, hvad der fungerer godt, er jeg også blevet fodret med masser af gode idéer fra mine pædagoger. Det har været en fantastisk rejse at være på sammen, og vi er blevet glade for resultatet. Alle kan se deres fingeraftryk et sted i projektet.

 

Fokus på hverdagen for både børn og voksne

For Bodil Thye og kollegaerne i Børnehuset Fladhøj er alle detaljer planlagt efter et altoverskyggende fokus: Trivsel for både børn og voksne:

- Målet er at skabe et godt læringsmiljø og gode rum til trivsel for både voksne og børn. Alt skal helst være inden for rækkevidde, når dagen går i gang. Det giver ro for børnene. Det er de voksne, der skaber roen, for det er en stor forstyrrelse for børn, når voksne går ind og ud af et rum. Derfor er vores opgave at skabe de rigtige omgivelser, som kan hjælpe dem med lige netop det, forklarer den daglige leder og tilføjer:

 - Vi arbejder i alt, hvad vi gør, efter at være en lille enhed i den store sammenhæng, og det er lykkedes rigtig godt.

Den feedback, som Bodil Thye og kollegaerne har fået siden indvielsen 1. september 2019, har også netop handlet om den gode atmosfære, der eksisterer i Børnehuset Fladhøj nye rammer.

 

En lille enhed i en større sammenhæng

Den gennemgående filosofi i Børnehuset Fladhøj om at være en lille enhed i en større sammenhæng, er også et rigtig godt billede på ST Skoleinventars rolle i projektet. Inventaret fra ST Skoleinventar er nemlig blot en del af det store byggeprojekt. ST Skoleinventar har blandt andet hjulpet med 50 garderobeskabe i personaleafdelingen:

- Det er vigtigt med god plads til medarbejderne. De møder ind i personaleafdelingen, hvor de hænger deres overtøj og låser af til personlige ejendele, inden de går ud på afdelingerne. Herude har de så det, de skal bruge i løbet af dagen, siger daginstitutionsleder Bodil Thye.

Derudover er puslebordene også leveret af ST Skoleinventar. Hertil har Børnehuset Fladhøj nogle meget specifikke ønsker, der kommer fra helt almindelige hverdagsscenarier i en daginstitution:

- De skal have hæve-sænke-funktion, og der skal være plads til opbevaring under. Børnene skal også helst selv kunne kravle op, så pædagogerne ikke laver alt for mange tunge løft i løbet af en arbejdsdag. Jeg er ikke selv ekspert i pusleborde, så det er rart at få vist nogle muligheder at vælge ud fra.

I Børnehuset Fladhøj, der kan rumme helt op til 250 børn, er der fire afdelinger til forskellige aldre. Hver afdeling har tre stuer, og uden for stuerne er et fællesrum:

- Her kan medarbejderne eksempelvis holde pause, skære frugt eller smøre boller til børnene. Inventaret i køkkenet er fra ST Skoleinventar. Det er et fint lille køkken med bordplads, køleskab, opvaskemaskine, skabe og håndvaske i både børnehøjde og voksenhøjde, fortæller Bodil Thye fra Børnehuset Fladhøj.

En god oplevelse med ST Skoleinventar

I samarbejdet mellem Børnehuset Fladhøj og ST Skoleinventar fremhæver Bodil Thye blandt andet den gode kommunikation. Derudover fremhæver hun, at kvaliteten af det endelige resultat betyder mere end hvilket navn, der står på kasserne:

- Jeg forholder mig ikke så meget til hvem, der leverer bordplader og greb – men mere til om kvaliteten er i orden. Det har jeg også gjort i projektet her, lyder det fra daginstitutionsleder Bodil Thye i Børnehuset Fladhøj, der afsluttende roser:

- Vi har fået en god behandling, og de har været meget lydhør, når jeg har sagt noget. Det har været et rigtig fint samarbejde med ST Skoleinventar.

 

Stærkt inventar og kreativ frihed

Hos ST Skoleinventar stod projektkonsulent Henrik Søndberg i spidsen for Børnehuset Fladhøjs nye inventar. Han fortæller gerne om projektet til andre daginstitutioner, der overvejer at skifte inventaret ud eller bygge om:

- Det var på flere områder et meget klassisk børnehaveprojekt. Der var fokus på kvaliteten af inventaret, altså styrken på hængslerne, og at løsningerne var testet og afprøvet af andre, fortæller han og fortsætter:

- Vi laver jo både inventar i grøn, lilla, gul og mange andre farver, men her er der valgt et mere tidløst design i hvide og grå farver. Så har de mere frihed til at bruge farver i møbler eller på vægge.

Udover de leverede løsninger til Børnehuset Fladhøj er der også andre kreative muligheder, når man vælger ST Skoleinventar som samarbejdspartner:

- Vi har også været med til at skabe fordybelseshjørner, læsehuler og andre hyggelige og kreative elementer i daginstitutioner. Der er rigtig mange muligheder. Vores opgave er at omsætte deres ønskelister til produkter og komme med anbefalinger, forklarer Henrik Søndberg afslutningsvis og fremhæver, at ST Skoleinventars rolle ikke blot er som leverandør men ofte også som rådgiver eller kreativ sparringspartner.